Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 21.03. 2019
Dnes má svátek Radek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Rebarborový koláč s mákem

fotka Rebarborový koláč s mákem
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Rebarborový koláč s mákem:

500 g rebarbory  | 60 g cukru  | Těsto:  | 250 g mouky  | 80 g cukru  | 1 sáček vanilkového cukru  | na špičku nože prášku do pečiva  | 1 špetka soli  | 150 g másla  | 1 vejce  | Maková hmota:  | 1,5 dl mléka  | 0,75 dl smetany  | 30 g másla  | 250 g čerstvě mletého máku  | dle chuti: citrónová kůra  | 120 g cukru  | 2 žloutky  | 2 bílky  | Glazura: 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce rebarborové šťávy, 30 g moučkového cukru.

Postup přípravy receptu Rebarborový koláč s mákem:

Očištěnou rebarboru nakrájíme na kousky, smícháme s cukrem necháme přes noc pustit šťávu. Druhý den necháme rebarboru okapat, šťávu uschováme. Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a práškem do pečiva. Přidáme máslo nakrájené kousky a vajíčko. Všechny přísady rychle zpracujeme v těsto, které necháme asi hodinu odpočinout v chladu. Mléko, smetanu, máslo a citrónovou kůru přivedeme k varu, přidáme umletý mák a cukr a vaříme asi 10 minut. Vzniklou kaši necháme vychladnout. Těsto rozválíme na půl centimetru silnou placku, kterou vložíme do formy. Kolem dokola vytvarujeme zvýšený okraj. Těsto propícháme vidličkou a předpečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů. Do vychladlé makové hmoty vmícháme rozkvedlané žloutky a tuhý sníh z bílků. Těsto poklademe rebarborou, navrch rozetřeme makovou hmotu a pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě. Po vychladnutí potřeme citrónovou glazurou.




Fotky receptu Rebarborový koláč s mákem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rebarborový koláč s mákem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !