Postup přípravy receptu Remešské plátky v sýrové omáčce:
Oloupanou cibuli jemně usekáme. Sýr prolisujeme přes jemné sítko. Petrželku usekáme. Oškrábanou mrkev nakrájíme na kostičky, krátce povaříme v osolené vodě, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Plátky masa zlehka naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Kuličky zeleného pepře namočíme do koňaku. Na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách maso, vyjmeme z pánve a uložíme do tepla. Do pánve přidáme cibuli, dozlatova osmažíme, přidáme maso, paterželku, sýr, zelený pepř s koňakem a šlehačku. Přiklopíme a na mírném ohni vaříme 20 minut. Nakonec přidáme kostičky povařené mrkve. Plátky masa rozložíme na talíře, podlijeme omáčkou. Příloha-rýže.