Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Řezy Tartran

fotka Řezy Tartran
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Řezy Tartran:

4 vejce  | 120 g cukru  | 200 g polohr. mouky  | 1/2 prdop  | sněhové bezé  | 6 bílků  | 330 g mouč. cukru  | 1 lžíce octa  | 2 lžičky solamylu  | trocha meruň. džemu  | 500 ml šlehačky  | 2 ztužovače šlehačky  |  meruňk. kompot

Postup přípravy receptu Řezy Tartran:

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dorůžova (200°C, cca 8 minut).
Z bílků ušleháme sníh a po částech do něho zašleháváme cukr. Až je sníh hodně hustý, vešleháme ocet a pak solamyl. Sníh rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 160°C. Jakmile se na povrchu vytvoří krusta, která začne zlátnout (asi za 20-30 minut), snížíme teplotu pod 100°C a bezé už v troubě jen dosušíme (asi 30 minut). Nevysušit moc, uvnitř musí zůstat vláčné.
Po vychladnutí potřeme piškotový plát silnější vrstvou meruňkového džemu a přiklopíme obrácený plát bezé (horní nerovnou stranou dolů) i s papírem. Opatrně bezé přitlačíme na džem, rukama uhladíme a sloupneme papír. Vše necháme několik hodin v chladu odpočinout, aby základ zvláčněl.
Poté jej nakrájíme na kostky velké 5 x 5 cm, na každou vykroužíme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem dvojité vysoké kolečko a doprostřed posadíme polovinu kompotované meruňky.


Fotky receptu Řezy Tartran:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Řezy Tartran
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !