Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 21.10. 2019
Dnes má svátek Brigita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Řezy Tartran

fotka Řezy Tartran
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Řezy Tartran:

4 vejce  | 120 g cukru  | 200 g polohr. mouky  | 1/2 prdop  | sněhové bezé  | 6 bílků  | 330 g mouč. cukru  | 1 lžíce octa  | 2 lžičky solamylu  | trocha meruň. džemu  | 500 ml šlehačky  | 2 ztužovače šlehačky  |  meruňk. kompot

Postup přípravy receptu Řezy Tartran:

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dorůžova (200°C, cca 8 minut).
Z bílků ušleháme sníh a po částech do něho zašleháváme cukr. Až je sníh hodně hustý, vešleháme ocet a pak solamyl. Sníh rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 160°C. Jakmile se na povrchu vytvoří krusta, která začne zlátnout (asi za 20-30 minut), snížíme teplotu pod 100°C a bezé už v troubě jen dosušíme (asi 30 minut). Nevysušit moc, uvnitř musí zůstat vláčné.
Po vychladnutí potřeme piškotový plát silnější vrstvou meruňkového džemu a přiklopíme obrácený plát bezé (horní nerovnou stranou dolů) i s papírem. Opatrně bezé přitlačíme na džem, rukama uhladíme a sloupneme papír. Vše necháme několik hodin v chladu odpočinout, aby základ zvláčněl.
Poté jej nakrájíme na kostky velké 5 x 5 cm, na každou vykroužíme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem dvojité vysoké kolečko a doprostřed posadíme polovinu kompotované meruňky.


Fotky receptu Řezy Tartran:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Řezy Tartran
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !