Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rigatoni se sepiemi

fotka Rigatoni se sepiemi
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Rigatoni se sepiemi:

1 červená paprika  | 1 žlutá paprika  | 1 lžíce kukuřičného oleje  | 350 g připravených sepiových kroužků (musí se opékat velmi rychle, při pomalé a příliš dlouhé úpravě jsou tuhé)  | 1 nakrájená cibule  | 1 nakrájený stroužek česneku  | 400 g nakrájených rajčat z konzervy (nebo 750 g čerstvých rajčat)  | ½ -1 lžička čili koření  | 250 g těstovin rigatoni (nebo farfalle či penne)  | 2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky  |  sůl a pepř

Postup přípravy receptu Rigatoni se sepiemi:

1.gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Papriky dáme na plech na pečení a opékáme je 15 min. pod předehřátým grilem za častého obracení, dokud jim slupka nezhnědne. Pomocí kleští je pak přeneseme do plastového sáčku a uzavřeme. Jakmile trochu zchladnou, odstraníme z nich opečenou slupku, zbavíme je semen a dužninu nakrájíme nadrobno.

2.na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme sepiové kroužky a za stálého míchání je opékáme 1-2 min.. Hotové kroužky odkládáme na talíř. Na pánev potom dáme cibuli a česnek a opékáme je 5 min. doměkka. Přidáme rajčata, papriky a podle chuti čili koření, zmírníme oheň a omáčku zvolna vaříme 20-25 min. do zhoustnutí.

3.ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme je 8-10 min. tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky sepiové kroužky, bazalku a podle chuti sůl a pepř. Prohřejeme je 2-3 min. Těstoviny scedíme, upravíme na mísu, přelijeme omáčkou a podáváme.


Fotky receptu Rigatoni se sepiemi:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rigatoni se sepiemi
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice