Postup přípravy receptu Rigatoni se sepiemi:
1.gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Papriky dáme na plech na pečení a opékáme je 15 min. pod předehřátým grilem za častého obracení, dokud jim slupka nezhnědne. Pomocí kleští je pak přeneseme do plastového sáčku a uzavřeme. Jakmile trochu zchladnou, odstraníme z nich opečenou slupku, zbavíme je semen a dužninu nakrájíme nadrobno.
2.na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme sepiové kroužky a za stálého míchání je opékáme 1-2 min.. Hotové kroužky odkládáme na talíř. Na pánev potom dáme cibuli a česnek a opékáme je 5 min. doměkka. Přidáme rajčata, papriky a podle chuti čili koření, zmírníme oheň a omáčku zvolna vaříme 20-25 min. do zhoustnutí.
3.ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme je 8-10 min. tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky sepiové kroužky, bazalku a podle chuti sůl a pepř. Prohřejeme je 2-3 min. Těstoviny scedíme, upravíme na mísu, přelijeme omáčkou a podáváme.