Použité suroviny receptu Rigatoni se šunkou a hráškem:
2 lžíce másla
| 15 ml olivového oleje
| 150 g mraženého hrášku
| 1 prolisovaný stroužek česneku
| 150 ml bílého vína
| 2 lžíce nakrájené petrželové nati
| 125 ml smetany ke šlehání
| 115 g parmské šunky, nakrájené na proužky
| 350 g těstovin
| čerstvé bylinky
Postup přípravy receptu Rigatoni se šunkou a hráškem:
Máslo s olejem zahřejte v kastrolu, přidejte rozmrazený hrášek a česnek. Promíchejte a přilijte víno. Přisypte nakrájenou petržel, špetku soli a pepře. Vařte při střední teplotě, až se tekutina vstřebá. Pak přilijte smetanu a za stálého míchání vařte do mírného zhoustnutí. Odstavte, přimíchejte šunku a špetku čerstvě mletého pepře. Podle návodu na obalu uvařte těstoviny. Slijte je a nechte okapat. Vraťte je do hrnce, přilijte hotovou omáčku, promíchejte, prohřejte a posypte pokrájenými čerstvými bylinkami.
Fotky receptu Rigatoni se šunkou a hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!