Postup přípravy receptu Římsky hrnec:
Kuře rozdělíme na čtvrtky, částečně vykostíme a zbavíme kůže. Do misky dáme 200 g bílého jogurtu, 2 lžičky směsi koření „Tandoori Másala“, 1 kávovou lžičku soli a promícháme. Touto směsí potřeme kuřecí čtvrtky a dáme do chladničky 24 hodin proležet.
Římský hrnec“ i s poklicí namočíme na 1 hodinu do studené vody. Kuřecí čtvrtky vložíme i s marinádou do hrnce a pečeme pod pokličkou při teplotě 200 – 250 °C cca 45 minut. Pokličku z „Římského hrnce“ odklopíme a grilujeme ještě asi 15 minut. Při pečení potíráme marinádou z hrnce. (Pokud nevlastníte „Římský hrnec“, lze tento mírně pikantní a chuťově velmi zajímavý pokrm připravit též ve varném skle. Kuřecí čtvrtky se musí ale pravidelně podlévat malým množstvím vody.)
Jako přílohu podáváme rýži ( vařenou nebo dušenou s karí a maštěnou máslem) a dle fantazie různé druhy zeleniny, ovoce, jogurtových omáček, zálivek apod.