Postup přípravy receptu Řízky naruby s pikantní šťávou:
Maso podle potřeby očistíme. Omyjeme jej, důkladně osušíme a naklepeme. Pak řízky osolíme.
Vejce si rozšleháme. Na pánvi si rozpálíme olej. Řízky upěchujeme ve strouhance, obalíme ve vajíčku a zprudka je opečeme na rozpáleném oleji.
Připravíme si nálev. Všechny ingredience na nálev vlijeme do hrnce. Lehce osolíme a společně za občasného míchání ohřejeme, než se vše rozpustí a spojí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 175 °C.
Smažené řízky naruby naskládáme do pekáče. Proložíme je kolečky cibule a zalijeme nálevem a olejem po smažení. Pekáč se řízky naruby vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.
Upečené řízky naruby s pikantní šťávou podáváme s přílohou podle chuti.
Fotky receptu Řízky naruby s pikantní šťávou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!