Použité suroviny receptu Řízky z kachních jater na rumu:
2 lžíce olivový olej
| 600 g kachní játra
| 2 lžíce ocet
| 750 g houby
| dle potřeby: sůl a pepř
| 1 dl rum
Postup přípravy receptu Řízky z kachních jater na rumu:
Kachní játra nejprve zbavíme blan, omyjeme a rozdělíme na malé řizečky o síle asi 1,5 cm. Dobře opepříme. Dále nakrájíme na plátky houby a za stálého míchání je 10 minut pečeme na oleji.
Houby rozložíme na teplé talíře. Z pánve slijeme tuk a na pánvi bez tuku pak smažíme kachní játra po obou stranách a velmi krátce. Hotové je urovnáme na talíře k houbám.
Pánev opět slijeme a ohřejeme v ní rum, přilijeme ocet a necháme projít opatrně varem. Vznikne nám voňavá omáčka, kterou přelijeme řízky a ihned a bez přílohy podáváme.
Fotky receptu Řízky z kachních jater na rumu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!