Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rizoto s brokolicí, sušenými rajčaty a vínem

fotka Rizoto s brokolicí, sušenými rajčaty a vínem
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Rizoto s brokolicí, sušenými rajčaty a vínem:

400 g kulatozrnné rýže  | 1 l vývaru  | 1 cibule větší  | 2 lžičky oliv. oleje  | 120 g parmazánu  | 1 palička česneku  | 100 g másla  | 350 ml bílého vína  | 300 g brokolice  | 1 konzerva kukuřice steril. malá  |  sůl  | trocha citr. šťávy

Postup přípravy receptu Rizoto s brokolicí, sušenými rajčaty a vínem:

Brokolici rozebereme na malé růžičky, uvaříme ji na skus a scedíme. Připravíme si masový vývar (používám kostku), který udržujeme horký.
Na vedlejší plotýnce v jiném hrnci rozehřejeme olivový olej a 3 lžíce másla, přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek a na mírné teplotě asi 10 minut restujeme - nesmí se zbarvit, pouze změknout. Potom přidáme syrovou rýži (nepropláchnutou) a zvýšíme teplotu. Rýži smažíme za stálého míchání asi minutu, dokud nebudou všechna zrnka průsvitná. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme odpařit.
Když rýže vsákne veškeré víno, přidáme sběračku vývaru, ztlumíme teplotu a opepříme a osolíme. Stále promícháváme a tekutinu necháme opět vsáknout a vyvařit. Poté přidáme další sběračku a takto postupujeme až do chvíle, dokud nespotřebujeme vývar a dokud není rýže měkká "na skus". Jestliže vývar spotřebujeme před změknutím rýže, přilijeme trochu horké vody.
Hotové rizoto odstavíme z plotýnky a vmícháme zbylé máslo, růžičky brokolice, scezená kukuřičná zrnka, na nudličky pokrájená okapaná sušená rajčaty a polovinu nastrouhaného parmezánu. Důkladně promísíme a necháme asi 2 minuty pod pokličkou "dojít". Podle chuti dosolíme a doladíme citrónovou šťávou.
Podáváme sypané zbylým strouhaným parmezánem.


Fotky receptu Rizoto s brokolicí, sušenými rajčaty a vínem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rizoto s brokolicí, sušenými rajčaty a
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle