Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 24.09. 2018
Dnes má svátek Jaromír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Rizoto s houbami a citronovou příchutí

fotka Rizoto s houbami a citronovou příchutí
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Rizoto s houbami a citronovou příchutí:

2 citrony  | 2 lžíce olivového oleje  | 1 nakrájená šalotka  | 150 g rýže  | 70 ml suchého bílého vermutu  | 0,5 l horkého zeleninového nebo kuřecího vývaru  | 1 lžíce másla  | 2 lžíce nakládaných hub  | hoblinky parmezánu  |  sůl, proužky citronové kůry, plátky avokáda, snítky petrželky

Postup přípravy receptu Rizoto s houbami a citronovou příchutí:

Nastrouháme kůru z 2 dobře omytách citronů. Citrony bez kůry pomačkáme a pak z nich vymčkáme 100 ml šťávy. V rendlíku rozehřejme olivový olej, přidáme šalotky a opékáme je asi 3 minutky doměkka. Přidáme rýži a mícháme, až se všechna zrnka pokryjí olejem. Vmícháme vermut a necháme ho vařit, dokud se neodpaří. Potom zmírníme oheň, přidáme citronovou šťávu a naběračku vroucího vývaru. Zamícháme a pak již mícháme jen občas, dokud se všechna tekutina nevstřebá. Přidáme další naběračku vývaru, zamícháme a vaříme, dokud se tekutina nevstřebá. Tímto způsobem postupně spotřebujeme všechen vývar. Rizoto musí být krémovité, jen na pvrchu může zůstat několik lžic tekutiny. Do rizota vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, nakládané propláchnuté houby, petrželku a podle chutí osolíme. Přidáme máslo, rendlík přikryjeme pokličkou a odstavíme. Po 5 minutách rizoto zamícháme, rozdělíme na talíře, doplníme proužky citornové kůry, avokádem, hoblinkami parmazánu a petrželkou a podáváme.


Fotky receptu Rizoto s houbami a citronovou příchutí:

Rizoto s houbami a citronovou příchutí
Rizoto s houbami a citronovou příchutí
Fotky vložil: alenab 
Hodnocení receptu Rizoto s houbami a citronovou příchutí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !