Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Kdy se slaví Halloween v roce 2017?Kdy se slaví Halloween v roce 2017? Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 18.10. 2017
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Rizoto s houbami a citronovou příchutí

fotka Rizoto s houbami a citronovou příchutí
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Rizoto s houbami a citronovou příchutí:

2 citrony  | 2 lžíce olivového oleje  | 1 nakrájená šalotka  | 150 g rýže  | 70 ml suchého bílého vermutu  | 0,5 l horkého zeleninového nebo kuřecího vývaru  | 1 lžíce másla  | 2 lžíce nakládaných hub  | hoblinky parmezánu  |  sůl, proužky citronové kůry, plátky avokáda, snítky petrželky

Postup přípravy receptu Rizoto s houbami a citronovou příchutí:

Nastrouháme kůru z 2 dobře omytách citronů. Citrony bez kůry pomačkáme a pak z nich vymčkáme 100 ml šťávy. V rendlíku rozehřejme olivový olej, přidáme šalotky a opékáme je asi 3 minutky doměkka. Přidáme rýži a mícháme, až se všechna zrnka pokryjí olejem. Vmícháme vermut a necháme ho vařit, dokud se neodpaří. Potom zmírníme oheň, přidáme citronovou šťávu a naběračku vroucího vývaru. Zamícháme a pak již mícháme jen občas, dokud se všechna tekutina nevstřebá. Přidáme další naběračku vývaru, zamícháme a vaříme, dokud se tekutina nevstřebá. Tímto způsobem postupně spotřebujeme všechen vývar. Rizoto musí být krémovité, jen na pvrchu může zůstat několik lžic tekutiny. Do rizota vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, nakládané propláchnuté houby, petrželku a podle chutí osolíme. Přidáme máslo, rendlík přikryjeme pokličkou a odstavíme. Po 5 minutách rizoto zamícháme, rozdělíme na talíře, doplníme proužky citornové kůry, avokádem, hoblinkami parmazánu a petrželkou a podáváme.


Fotky receptu Rizoto s houbami a citronovou příchutí:

Rizoto s houbami a citronovou příchutí
Rizoto s houbami a citronovou příchutí
Fotky vložil: alenab 
Hodnocení receptu Rizoto s houbami a citronovou příchutí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !