Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 21.10. 2018
Dnes má svátek Brigita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Rizoto s jehněčím na rozmarýnu

fotka Rizoto s jehněčím na rozmarýnu
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Rizoto s jehněčím na rozmarýnu:

500 g jehněčího nebo kůzlečího masa  |  sůl  | 2 stroužky česneku  |  čertstvý rozmarýn  |  olej  |  rýže  |  kmín  | 1 mladá cuketka  | 4 ředkvičky  | 250 g strouhaného sýru

Postup přípravy receptu Rizoto s jehněčím na rozmarýnu:

Na přípravu můžeme použít i méně kvalitní jehněčí maso s kostmi - měla jsem k dispozici jehněčí krk. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Na rozpáleném oleji opečeme po všech stranách, přidáme snítku rozmarýny, podlijeme teplou vodou (asi 1/2 cm) a pod pokličkou dusíme do měkka. Občas kontrolujeme a podléváme. Nedusíme příliš dlouho, aby maso zůstalo šťavnaté. Hotové maso vyjmeme, necháme trochu zchladnout, obereme z kostí a nakrájíme na kousky. Že šťávy z pod masa necháme odpařit vodu a odstraníme zbytky rozmarýny.
Rýži si připravíme běžným způsobem. Cuketu a ředkvičky pokrájíme na hranolky a obojí krátce opečeme na pánvi na 1 lžíci rozpáleného tuku. Zeleninu vyjmeme z pánve a na pánvi krátce prohřejeme nakrájené maso. Rýži promícháme se šťávou z pod masa a lehce do ní zamícháme opečenou zeleninu a prohřáté maso. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.


Fotky receptu Rizoto s jehněčím na rozmarýnu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rizoto s jehněčím na rozmarýnu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !