Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rohlíčky s mletým masem

fotka Rohlíčky s mletým masem
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Rohlíčky s mletým masem :

50 g čerstvé strouhanky z chleba  | 225 g mletého vepřového masa  | 50 g tvrdého strouhaného sýra  | 1 najemno nasekaná cibule  | 4 lžíce čerstvé petrželové natě najemno nasekané  | 1 lžíce dijonské hořčice  | 2 rozšlehaná vejce  | 1 žloutek navíc  |  čerstvě mletý černý pepř  |  mouka na pomoučení  | 350 g listového těsta

Postup přípravy receptu Rohlíčky s mletým masem :

1. Smícháme strouhanku, maso, sýr cibuli a petrželovou nať. Hořčici polovinu, rozšlehaných vajec a žloutek ušleháme ve zvláštní misce, a pak nalijeme na masovou hmotu. Ochutíme solí a pepřem.
2. Na mírně pomoučeném vále vyválíme těsto do tvaru obdélníku o rozměrech 45/25 cm. Po délce napůl rozkrojíme. Náplň rozdělíme na dvě části a každou vyválíme do tvaru dlouhých válečků o průměru 25 mm a položíme na těsto.
3. Vejcem slabě potřeme okraje těsta. Těsto podélně přeložíme a přikryjeme masovou hmotou. Okraje těsta k sobě důkladně přitlačíme. Kraje odkrojíme a každou rolku nakrájíme na 12 plátků širokých 4 cm. Plátky položíme na talíř, přikryjeme plastovou fólií a necháme alespoň 30 minut chladit.
4. Zatím troubu předehřejeme na 200°C. Plátky položíme na plech, který jsme předem vypláchli studenou vodou, a potřeme je zbylým vejcem.
5. Pečeme 35-40 minut, dokud není vnitřek důkladně propečený a povrch dozlatova. Plátky přikryjeme mastným papírem nebo alobalem, aby se nespálily. Přeložíme na mřížku a necháme pomalu vychladnout. Podáváme teplé nebo mírně vychladlé s okurkou a mrkví nakrájenými na tyčinky.


Fotky receptu Rohlíčky s mletým masem :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rohlíčky s mletým masem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !