Použité suroviny receptu Roláda plněná rýžovo-sýrovou směsí:
1 ks cibule
| 150 g plátkový šunkový salám
| 100 g rýže
| 2 lžíce kapie
| 2 lžíce hladká mouka
| 300 ml hovězí vývar
| 1 ks vejce
| 50 g eidam
| 400 g hovězí zadní
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
| podle potřeby: olej
Postup přípravy receptu Roláda plněná rýžovo-sýrovou směsí:
Uvaříme rýži podle návodu na obalu. Nastrouháme sýr a trochu dáme na stranu. Kapii nakrájíme nadrobno. Zbytek sýru smícháme s uvařenou rýží. Přidáme syrové vejce a pokrájenou papriku. Promícháme.
Maso rozkrájíme na plát a naklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Polovinu salámu vyrovnáme na plát masa, to potřeme rýžovou směsí a navrch dáme druhou část salámu. Maso zavineme a pevně ovážeme provázkem. Na široké pánvi rozehřejeme olej a na něm zprudka po všech stranách orestujeme roládu, kterou poté vyjmeme.
Mezitím si nadrobno pokrájíme cibuli a osmažíme ji na výpeku. To pak poprášíme moukou a připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem. Přelijeme do pekáčku přidáme maso a pečeme na 200 °C asi 70 minut. Během pečení roládu otáčíme, přeléváme výpekem a podléváme teplým vývarem.
Hotovou roládu s rýžovo-sýrovou směsí vyjmeme, posypeme zbytkem sýru a uchováme v teple. Šťávu ještě ochutíme solí a pepřem.
Podáváme s americkým bramborem.
Fotky receptu Roláda plněná rýžovo-sýrovou směsí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!