Postup přípravy receptu Roláda z králičích hřbetů:
Rozmrazené kusy králičího hřbetu (500g) posolíme, prošpikujeme a pak opatrně naklepeme.
Kousky králíka jemně potřít z vnitřní strany hořčicí, poklást vedle sebe na Alobal, na ně se dají téměř zdrclá vejce sražená na másle a špeku, poklade se podélně rozkrojený a na polovinu zkrácený párek, vše se posype se kapary.
Obloží se plátky másla.
Alobal uzavřeme a utáhneme nití okolo.
Dáme do otevřeného pekáče, podlijeme 1dl vody a dáme do trouby na vyšší špricli na 230 stupňů.
Pečeme 1 a ¼ hodiny, pak vyjmeme, odstraníme zvrchu Alobal, protrhneme jej, aby máslo mohlo z obalu vytéct do pekáče ze všech stran. Maso polijeme šťávou a dáme na nejnižší špricli, přepneme na gril, neotevíráme troubu, nastavíme nejvyšší teplotu.
Grilujeme zvrchu za občasného polití šťávou asi 12-15min.
Vyjmeme z trouby, roládu na alobalu překrojíme napůl i s alobalem a vždy jednu polovinu přeneseme na prkénko (lépe se s tím takto manipuluje…), odstraníme alobal a OPATRNĚ nakrájíme na plátky.
Omáčka: do vypečené máslové šťávy nalijeme vodu, přidáme pár kapek tmavé sojové omáčky, dosolíme a krátce povaříme.
Doporučená příloha:
brambory a pivo v libovolném množství