Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rostbíf s pepřovou krustou:
1.5 kg roštěnce
| sůl
| černý drcený pepř
| 4 lžíce oleje
| 4 lžíce nakládaného zeleného pepře
| 1 svazek petrželky
| 4 lžíce strouhanky
| 4 lžíce hořčice
| 12 větších brambor
| 1 cibule
| 100 g žampiónů
| 100 g šunky
| 100 g strouhaného sýra
| 200 ml masového vývaru z kostky
Postup přípravy receptu Rostbíf s pepřovou krustou:
Maso očistěte a vetřete do něj sůl s pepřem. Pekáč vymažte olejem a vložte maso tukovou vrstvou dolů. Zelený pepř rozdrťte. Polovinu petrželky nasekejte, smíchejte s pepřem, strouhankou a hořčicí. Touto směsí maso potřete a pečte v předehřáté troubě při 170 stupních Celsia asi 90 minut. Mezitím důkladně omyjte brambory a uvařte je doměkka. Nechte je mírně zchladnout, rozpulte a seřízněte špičky, aby dobře stály. Pak je vydlabte jako soudky. Cibuli, žampiony a šunku nakrájejte. Směs osolte, opepřete a orestujte na zbylém oleji. Po zchladnutí vmíchejte nastrouhaný sýr, zbylou petrželku a naplňte brambory. Asi 15 minut před dopečením přidejte k masu plněné brambory a podlijte vývarem. Po upečení nechte maso 15 minut odpočinout a nakrájejte. Přelijte vypečenou šťávou.
Fotky receptu Rostbíf s pepřovou krustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!