Použité suroviny receptu Roštěná v trochu exotické úpravě:
4 plátky roštěnky po zhruba 150 g
| 1 lžička soli
| 1 špetička drceného pepře
| 1 malá špetička nastrouhaného muškátového oříšku
| 2 lžíce oleje
| 1 větší cibule
| 2-3 stroužky česneku
| 2 lžíce sójové omáčky
| 1 lžička moučkového cukru
| 1 oloupané rajče
| nejvýše 3 dl vody
| 1 lžička glutasolu
Postup přípravy receptu Roštěná v trochu exotické úpravě:
Roštěnky očistíme a rozklepeme do tenka. Necelou půlku cibule nakrájené na malé kostičky spolu se stejně nakrájeným česnekem rozetřeme se solí širokým nožem na hrubší pastu. Do této masy vmícháme pepř, cukr, muškátový oříšek a sójovou omáčku. Roštěnky touto marinádou potřeme a dbáme na to, aby byly potřeny opravdu po celé své ploše a všechnu marinádu vypotřebujeme. Potřené roštěnky dáme přes sebe do misky a marinujeme alespoň 2 hodiny, ale uděláme dobře, když je připravíme den předem a necháme pod alobalem v misce dole v ledničce do druhého dne. V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme zbytek cibule nakrájený na tenké plátky. Přidáme maso s marinádou a chvíli opékáme na hodně rozpáleném oleji po obou stranách. Pak přidáme nadrobno nakrájené rajče nebo lžíci rajčatového protlaku (kečup raději ne - je v tomto případě moc pronikavý), postupně přiléváme horkou vodu na potřebné množství šťávy a dodusíme do měkka. Dochutíme glutasolem.
Fotky receptu Roštěná v trochu exotické úpravě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!