Vložil: | admin |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Roussillonská omeleta:
3 vejce
| sůl a pepř
| 1 polévková lžíce másla
| 1/4 zelené papriky bez semínek, nakrájené na malé kostičky
| 2 oloupaná rajčata bez semínek , nakrájené nahrubo
| 60 g šunky, nakrájené na malé kostičky
Postup přípravy receptu Roussillonská omeleta:
Do mísy rozklepneme vejce, ochutíme solí a pepřem a důkladně ušleháme. Rozpálíme pánev a na ní rozpustíme tuk. Pánví otáčíme tak, aby tuk pokryl celé dno a okraje. Když máslo přestane pěnit, přidáme papriku a šunku. Smažíme 1 - 2 minuty do částečného změknutí a přidáme rajčata.
Nalijeme vejce a hned jak začnou tuhnout, odsuneme jejich tužší část, aby se neuvařená část dostala na dno pánve. Vejce stále nadzvedáváme a pánví pohybujeme, aby se hmota nepřilepila.
Když je vejce na vrchu stále ještě trochu tekuté, přeložíme 1/3 omelety směrem ke středu a celou omeletu překlopíme přeloženou stranou dolů na vyhřátý talíř. Ihned podáváme.
Fotky receptu Roussillonská omeleta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!