Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.10. 2018
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Rozmarné vepřové plátky

fotka Rozmarné vepřové plátky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Rozmarné vepřové plátky:

4 ks vepřových řízků  | 1 balíček marynády z rozmarýnem  | 200 ml vody  | 4 lžíce oleje  | 200 g mleté cukety  |  sůl

Postup přípravy receptu Rozmarné vepřové plátky:

Nejdříve si připravíme marinádu podle návodu na obalu tj. rozmícháme ji vidličkou v misce se 200 ml vody a 4 lžícemi oleje. Marinádu necháme asi 10 minut stát. Vepřové plátky (může to být kýta nebo vykostěná kotleta) opláchneme studenou vodou, osušíme a po obou stranách lehce naklepeme paličkou na maso. Každý plátek masa namočíme v marinádě a plátky skládáme na sebe do hlubší misky. Zbytkem marinády maso zalijeme a misku přikryjeme potravinářskou fólií. Maso necháme v chladnu marinovat minimálně tři hodiny, nejlépe ale přes noc.

Ještě před vlastní přípravou masa si připravíme cuketovou přílohu. Mladou cuketu neloupeme a nakrájíme ji buď na hranolky velikosti malíčku nebo na tenká kolečka či půlkolečka. Nakrájenou cuketu osolíme a necháme ji chvíli tzv. „vyplakat“. Jakmile pustí vodu (na povrchu se objeví kapky), propláchneme ji na sítu vodou a kousky osušíme v utěrce. Na pánvi si rozpálíme malé množství oleje (asi 1 lžíci) a v rozpáleném oleji rychle opékáme plátky masa obalené hustou marinádou. Odkládáme je do nahřáté misky. V marinádě zbylé po opékání masa opečeme i kousky cukety a použijeme je jako přílohu k masu. Takto upravené maso má zajímavou chuť i vůni, je pěkně šťavnaté a lze ho podávat s bramborem, rýží nebo hranolky.


Fotky receptu Rozmarné vepřové plátky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rozmarné vepřové plátky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky