Použité suroviny receptu Rukolový salát s brambory:
500 g brambor
| sůl
| 4 lžíce oleje
| 300 ml bílého nebo červeného vína
| špetka mletého pepře
| špetka mletého anýzu
| špetka mletého koriandru
| 250 g rukoly
| 2 vejce uvařené natvrdo
| 60 g slaniny
| 3 lžíce vinného octa
Postup přípravy receptu Rukolový salát s brambory:
1. Brambory důkladně omyjte a nakrájejte i se slupkou na plátky. Naskládejte je na plech, osolte a pokapejte trochou oleje. Upečte je v troubě dozlatova. Hotové brambory přendejte do kastrolu, zalijte vínem, přidejte všechno koření, osolte a asi 5 minut povařte.
2. Rukolu omyjte a nechte ukapat. Vejce oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a rozškvařte na zbylém oleji. Pak ji zalijte vinným octem s trochou vody.
3. Na mísu rozložte rukolu, rozkrájená vejce a přidejte opečené brambory povařené na víně. Vše zalijte vinným octem se slaninou.
Fotky receptu Rukolový salát s brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!