3 ks vejce
| 250 g tvarohu
| 1 ks vanilkový cukr
| 1 ks prášek do pečiva
| 30 - 35 dkg hladká mouka
| 4 lžíce rum
| cukr moučka
| podle potřeby:
Postup přípravy receptu Rumové smaženky :
Tvaroh umícháme s vejci, vanilkovým cukrem a rumem na řidší těstíčko. Použijeme nejlépe plnotučný tvaroh ve "vaničce". Mouku promísíme s práškem do pečiva a postupně ji přisypáváme k tvarohu s vejci a cukrem. Umícháme hustší těsto.
Do hluboké pánve nebo kastrolu nalijeme vyšší vrstvu oleje a rozpálíme ho. Lžící vykrajujeme malé bochánky z těsta, které smažíme z obou stran v rozehřátém oleji. Lžíci namáčíme do mouky, aby se k ní těsto nelepilo. Bochánky smažíme dorůžova. Pak je z oleje vyjmeme a obalíme v moučkovém cukru.
Fotky receptu Rumové smaženky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!