4,5 g bílé želatiny
| 1 konzervu (cca 1/4 litru) plátků kompotovaného ananasu
| 125 g kompotovaných brusinek
| 4 vejce
| 2 lžíce cukru
| 2 lžíce tekutého medu
| 4 lžíce rumu
| kůru z 1 citrónu
| 200 g smetany na šlehání
Postup přípravy receptu Rumový krém s ananasem:
Kompotovaný ananas i brusinky nechat odděleně na sítech dobře okapat. Ve vodní lázni ušlehat vejce, cukr, med a citrónovou kůru do hustého krému. Želatinu rozpustit a spolu s rumem ji vmíchat do vaječné hmoty. Krém chladit v lednici do té doby, než začne tuhnout. Zatím ušlehat pevnou šlehačku, vmíchat ji do tuhnoucího krému a ten pak rozdělit do misek, vnořit do něj ananas a ještě zchladit. Podávat ozdobený brusinkami.
Fotky receptu Rumový krém s ananasem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!