Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 21.10. 2019
Dnes má svátek Brigita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Ruské bliny

fotka Ruské bliny
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Ruské bliny:

1 šálek mléka  | 1 balíček droždí  | 3 žloutky  | 1 šálek smetany  | 1 šálek pšeničné mouky  | - sůl  | - olej  | - kaviár  | - kyselá smetana (nebo marmeláda)

Postup přípravy receptu Ruské bliny:

V hrnku ohřejeme mléko asi na teplotu lidského těla a rozdrobíme do něho balíček čerstvého droždí. Pokud použijeme sušené droždí musíme ho nechat v mléce asi 10 minut stát. Pak to zamícháme a přidáme tři vaječné žloutky, trochu soli a znovu promícháme. Přidáme šálek smetany, můžeme také použít máslo, nebo jogurt, ale Rusové by tam dali smetanu. Všechno pěkně promícháme. Připravíme trochu pšeničné mouky (hrnek) a dáme ji do mísy a k ní přidáme trochu pohankové mouky, asi zase šálek. Pohanka není žádné obilí, je to druh příbuzný s rebarborou. Smícháme vše a postupně přilíváme mléko s kvasnicemi, pořádně rozmícháme, aby v těstě nebyly žádné hrudky. Chce to trochu síly. Tak a těsto teď necháme odpočívat přes noc, nebo aspoň pár hodin. Mělo by být hladké a plné bublinek, které vznikají kynutím. Teď vmícháme sníh z bílků a musíme ho pořádně vmíchat, což je moc důležité, aby nám nikde nezůstaly kousíčky bílků. Teď už nám to pěkně bublá. Dokud těsto nebublá nepoužíváme ho, protože to znamená to, že nám droždí nevzešlo, což by mohlo přinést problém. V tom případě bychom ještě nechali těsto dokynout na teplém místě přikryté utěrkou.
Na pánev nalijeme trochu oleje, ale opravdu jen maličko. Vezmeme malou naběračku a těsto rozlijeme doprostřed pánve a čekáme dokud nezačne bublat. Mohou být trochu tlustší než děláme například lívance. Pak placičku obrátíme a necháme ještě na pánvičce dopéci na druhé straně. Podáváme z kysanou smetanou, trochou kaviáru nebo jen s marmeládou


Fotky receptu Ruské bliny:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ruské bliny
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Hromada zlaťáků