500 g jablek
| 300 g mouky
| 200 g másla
| 200 g cukru
| 100 g hořké čokolády
| 4 vejce
| 1 lžíce vodky nebo rumu
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžička mleté skořice
| 1 lžička kakaového prášku
| 1/2 prášku do pečiva
| poleva:
| 150 g cukru moučky
| 2 lžíce vodky
Postup přípravy receptu Ruský koláč z jablek:
Omytá jablka oloupejte, rozčtvrťte a odstranťe jadřince. Čtvrtky napříč nakrájejte na tenké plátky a promíchejte je s rumem nebo s vodkou. Čokoládu nastrouhejte nahrubo. Formu vymažte a vysypejte strouhankou.
Z bílků se špetkou soli ušlehejte sníh a vešlehejte do něj máslo, cukr, vanilkový cukr, skořici a kakao. Pak zlehka vmíchejte mouku smíchanou s prodepečem a nakonec nastrouhanou čokoládu a plátky jablek. Těstem naplňte formu a pečte 45 minut. Vlažný koláč uvolněte z formy.
Cukr moučku smíchejte se dvěma lžícemi vodky nebo teplé vody a touto polevou potřete ještě teplý koláč (do polevy můžete přidat i trochu kakaa.)
Fotky receptu Ruský koláč z jablek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!