Použité suroviny receptu Růžicový koláč z celozrnné mouky:
250 ml mléka
| 2 vejce
| 50 g másla
| 1/2 lžičky soli
| 80 g medu nebo melasy
| 200 g pšeničné celozrnné mouky
| 300 g žitné celozrnné mouky
| půl sáčku sušeného droždí
| nádivka: maková nebo dle chuti
Postup přípravy receptu Růžicový koláč z celozrnné mouky:
V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny a zapneme program TĚSTO. Mezitím si nachystáme náplň: nejlépe makovou, ale může být jakákoliv jiná.
Hotové těsto vyválíme na plát, potřeme náplní a srolujeme jako závin. Poté odkrajujeme dílky srolovaného těsta a klademe je řeznou stranou nahoru do formy. Každou před přidáním další, potřeme kolem dokola sádlem, aby se později daly snadno oddělit.
Necháme ještě 15 minut dokynout a pak pečeme. Můžeme před pečením potřít nahoře vajíčkem nebo po upečení meruňkovou marmeládou slabou vrstvičku.
Fotky receptu Růžicový koláč z celozrnné mouky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!