Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.03. 2019
Dnes má svátek Marian
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Růžový hruškovo-jablečný dort

fotka Růžový hruškovo-jablečný dort
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Růžový hruškovo-jablečný dort:

Těsto:  | 100 g polohrubé mouky  | 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva  | 50 g moučkového cukru  | 1 bal. vanilínového cukru  | 3 vejce  | 2 lžíce oleje  | Na potření korpusu:  | 2 lžíce jahodové marmelády  | 2 lžíce citrónové šťávy  | Obloha:  | 2 malé měkké hrušky  | 2 malá měkká jablka  | 250 ml jablečného džusu  | 2 lžíce pudingu s malinovou příchutí  | 2 lžíce citrónové šťávy  | 30 g moučkového cukru  | 2 bal. vanilínového cukru  | 1 bal. želatiny čiré  | 100 ml vody, 500 ml bílého jogurtu

Postup přípravy receptu Růžový hruškovo-jablečný dort:

1. Do mísy prosijeme mouku s kypřicím práškem a moučkovým cukrem. Přidáme zbylé suroviny a vše smícháme elektrickým šlehačem nejprve krátce na nejnižším stupni otáček, pak 2 minuty na nejvyšším stupni. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem (prům. 26 cm) a uhladíme stěrkou. Dáme péct do předehřáté trouby:
Horní a spodní ohřev: cca 180 °C
Horký vzduch: asi 160 °C
Plynová trouba: stupeň 2-3
Doba pečení: asi 15 - 18 minut
2. Po upečení necháme korpus 5 minut chladnou ve formě. Pak uvolníme nožem okraj formy, korpus vyjmeme a stáhneme pečící papír. Korpus dáme na servírovací talíř. Marmeládou propasírujeme přes síto a vmícháme do ní citrónovou šťávu. Touto směsí potřeme korpus. Znovu nasadíme očištěný okraj formy kolem dortu.
3. Jablka a hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a pokrájíme na osminky. Džus v hrnci smícháme s pudingovým práškem, citrónovou šťávou a moučkovým a vanilínovým cukrem a přivedeme k varu. Jablka a hrušky přidáme do džusu a za stálého míchání necháme 7 minut povařit na mírném ohni.
4. Želatinu namočíme ve 100 ml vody a necháme ji nabobtnat. Hruškovo-jablečnou hmotu necháme okapat na sítu, přičemž šťávu zachytíme. Nabobtnalou želatinu zahřejeme, aby se rozpustila (nesmí se vařit!) a vmícháme ji do šťávy. Směs necháme zchladnout v lednici. Okapané ovoce rozdělíme na korpus a odložíme také do lednice.
5. Když začne šťáva želírovat, vmícháme jogurt a opět dáme směs do lednice. Když začne směs tuhnout, nalijeme ji na studené ovoce. Dort dáme na min. 2 hodiny opět do lednice.
6. Před servírování uvolníme nožem okraj formy a dort nakrájíme na dílky.



Fotky receptu Růžový hruškovo-jablečný dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Růžový hruškovo-jablečný dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice