Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 19.10. 2019
Dnes má svátek Michaela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Růžový hruškovo-jablečný dort

fotka Růžový hruškovo-jablečný dort
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Růžový hruškovo-jablečný dort:

Těsto:  | 100 g polohrubé mouky  | 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva  | 50 g moučkového cukru  | 1 bal. vanilínového cukru  | 3 vejce  | 2 lžíce oleje  | Na potření korpusu:  | 2 lžíce jahodové marmelády  | 2 lžíce citrónové šťávy  | Obloha:  | 2 malé měkké hrušky  | 2 malá měkká jablka  | 250 ml jablečného džusu  | 2 lžíce pudingu s malinovou příchutí  | 2 lžíce citrónové šťávy  | 30 g moučkového cukru  | 2 bal. vanilínového cukru  | 1 bal. želatiny čiré  | 100 ml vody, 500 ml bílého jogurtu

Postup přípravy receptu Růžový hruškovo-jablečný dort:

1. Do mísy prosijeme mouku s kypřicím práškem a moučkovým cukrem. Přidáme zbylé suroviny a vše smícháme elektrickým šlehačem nejprve krátce na nejnižším stupni otáček, pak 2 minuty na nejvyšším stupni. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem (prům. 26 cm) a uhladíme stěrkou. Dáme péct do předehřáté trouby:
Horní a spodní ohřev: cca 180 °C
Horký vzduch: asi 160 °C
Plynová trouba: stupeň 2-3
Doba pečení: asi 15 - 18 minut
2. Po upečení necháme korpus 5 minut chladnou ve formě. Pak uvolníme nožem okraj formy, korpus vyjmeme a stáhneme pečící papír. Korpus dáme na servírovací talíř. Marmeládou propasírujeme přes síto a vmícháme do ní citrónovou šťávu. Touto směsí potřeme korpus. Znovu nasadíme očištěný okraj formy kolem dortu.
3. Jablka a hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a pokrájíme na osminky. Džus v hrnci smícháme s pudingovým práškem, citrónovou šťávou a moučkovým a vanilínovým cukrem a přivedeme k varu. Jablka a hrušky přidáme do džusu a za stálého míchání necháme 7 minut povařit na mírném ohni.
4. Želatinu namočíme ve 100 ml vody a necháme ji nabobtnat. Hruškovo-jablečnou hmotu necháme okapat na sítu, přičemž šťávu zachytíme. Nabobtnalou želatinu zahřejeme, aby se rozpustila (nesmí se vařit!) a vmícháme ji do šťávy. Směs necháme zchladnout v lednici. Okapané ovoce rozdělíme na korpus a odložíme také do lednice.
5. Když začne šťáva želírovat, vmícháme jogurt a opět dáme směs do lednice. Když začne směs tuhnout, nalijeme ji na studené ovoce. Dort dáme na min. 2 hodiny opět do lednice.
6. Před servírování uvolníme nožem okraj formy a dort nakrájíme na dílky.



Fotky receptu Růžový hruškovo-jablečný dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Růžový hruškovo-jablečný dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Diamanty