Steaky nakrájíme na kostičky. Cuketu podélně rozpůlíme na nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, papriku na kostičky. Na dvojité grilovací jehly střídavě napichujeme kousky tuňáka, mečouna a zeleniny. Hotové špízy potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme. Špízy grilujeme na roštu po každé straně 5 minut. Na salsu oloupeme rajčata, cibuli a česnek, z chili papričky odstraníme stopku a jadérka a vše nakrájíme na velké kostky. Mixujeme v mixéru a přidáváme ocet a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme koriandr a salsu ochutíme pepřem a solí. Špízy položíme na oválné mísy a servírujeme s měsíčky citronu a salsou.
Fotky receptu Ryba na špízu se salsou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!