Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ryba nadívaná limetkami a bylinkami

fotka Ryba nadívaná limetkami a bylinkami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Ryba nadívaná limetkami a bylinkami:

1 středně velká ryba (pstruh, štika, losos...)  | 4 ks červené cibule  | 2 lžíce koriandru  |  bazalka  |  čerstvý kopr  |  olivový olej  | 1 kostka MAGGI-bylinky česnek a petržel  | 5 ks naložených nebo syrových limetek či citrónů  | 2 ks bobkové listy  |  pažitka  | 1/2 kg menších brambor  | 10 dkg másla  | 1 ks citrón - citrónová šťáva

Postup přípravy receptu Ryba nadívaná limetkami a bylinkami:

Rybu očistíme a po obou jejích bocích provedeme několik ne příliš hlubokých zářezů. Do nich vetřeme hrstku soli a pepře.

Do břišního otvoru ryby nacpeme limetky nasekané na měsíčky, posekanou cibuli, přidáme bobkový list, pažitku a jemně nasekanou bazalku.

Celou rybu pak položíme na přeložený alobal, obložíme jí zbytkem náplně, alobal pevně uzavřeme a dáme péci do trouby při teplotě cca 180°C přibližně 20 minut.

Hotovou rybu pokapeme olivovým olejem a šťávou z naložených limetek. Ryba nejlépe chutná s pečenými brambory s koprem nebo bílým pečivem, trhaným salátem a bílým vínem.

Tato úprava ryby je velice šetrná, protože pokrm zůstane celý, nepoškozený. Jídlo si tak uchová nejen báječné aroma a chuť, ale i minerály a vitamíny.

Příprava brambor:
Brambory očistíme tvrdým kartáčkem a uvaříme ve slané vodě. Na másle rozpustíme kostku MAGGI-bylinky česnek a petržel. Z čerstvého kopru natrháme jemné lístky, nasekáme je nadrobno a smícháme ve větší misce s ochuceným máslem, olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Teplé uvařené brambory vložíme do mísy ke směsi a promícháme.

Přeji dobrou chuť.


Fotky receptu Ryba nadívaná limetkami a bylinkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ryba nadívaná limetkami a bylinkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles