Použité suroviny receptu Rybí fondue se šunkou na toastech:
400 g sýra
| špetka zázvoru, soli
| 1 stroužek česneku
| 150 ml bílého vína
| 250 ml vody
| 1 smetanový sýr
| 300 g šunky
| 300 g rybího filé
| 1 lžíce citrónová šťáva
| 1 veka
| tuk na opékání
Postup přípravy receptu Rybí fondue se šunkou na toastech:
Veku rozkrájíme na tenké plátky a na tuku opečeme toasty. Rybí filé povaříme 5 minut ve 200 ml vody se lžící citronové šťávy a se špetkou soli, potom necháme prochladnout. Vodu s vínem přivedeme téměř k varu v misce vytřené česnekem. Pak přidáme rozstrouhaný sýr, na kostičky nakrájený tavený sýr a zázvor. 15 minut mícháme, ale nevaříme, až vznikne hladká hmota. Šunku a filé nakrájíme na drobná sousta a napichujeme na vidličku. Pak namáčíme do sýrové hmoty a sesuneme na toast nebo je přikusujeme. Podáváme s bílým vínem a zeleninovým salátem z čerstvé zeleniny.
Fotky receptu Rybí fondue se šunkou na toastech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!