Použité suroviny receptu Rybí guláš se žampiony a paprikou:
2 půlky kapra (vykostěné, bez ploutví a ocasu)
| citronová šťáva
| sůl
| 1 velká cibule
| 200 g žampionů
| 2 papriky (různé barvy)
| 200 g cherry rajčátek
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 150 g rajského protlaku
| 300 ml zeleninového vývaru
| mletý černý pepř
| cukr
| sekaný kopr
Postup přípravy receptu Rybí guláš se žampiony a paprikou:
Půlky kapra omyjeme a osušíme. Kůži ostrým nožem lehce nařízneme do mřížky, aby se maso během pečení nekroutilo. Filety nakrájíme na větší kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme asi 30 minut odležet
Cibuli nakrájíme nahrubo. Žampiony a papriky očistím. Žampiony nakrájíme na plátky, papriky na čtverečky. Cherry rajčátka omyjeme a osušíme.
V kastrolu na oleji prudce orestujeme maso. Vyjmeme ho a ve výpeku necháme rozpustit máslo. Přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Přidáme papriky se žampiony a také je orestujeme. Vmícháme protlak a přilijeme vývar. Vše přivedeme k varu.
Základ osolíme, opepříme a vložíme do něj kapří maso s rajčátky. Vše 3 minuty povaříme. Guláš dochutíme solí, pepřem a cukrem. Vmícháme kopr a guláš odstavíme. Podáváme s těstovinami.
Fotky receptu Rybí guláš se žampiony a paprikou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!