Postup přípravy receptu Rybí gulášovka:
Pokud máme různé druhy ryb, je polévka chutnější, jinak postačí i kapr. Rybí maso nakrájíme na pruhy široké asi 5 cm, na dno kastrolu dáváme drobnější rybky nebo manší kousky, nahoru větší. Vrstvy ryb prokládáme cibulí nakrájenou na plátky. S cibulí šetříme, aby polévkanebyla sladká. Potom kastrol zalejeme vodou tak, aby se ryby ponořily. Přivedeme k varu a potom již jen na mírném ohni vaříme asi hodinu. Že je polévka hotová poznáme z toho, že se tvoří na povrchu škraloup. Papriku dáváme do polévky až ve druhé polovině vaření. Během vaření s rybami nemícháme, jenom můžeme kastrolem lehce potřásat, aby se ryby nepřichytily. Výborná je tato polévka vařená v kotlíku venku, v přírodě. Podává se s černým chlebem.