Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rybízový žmolenkový koláč

fotka Rybízový žmolenkový koláč
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Rybízový žmolenkový koláč:

1 kg čerstvý rybíz  | drobenka:  | 50 g cukr krupice  | 75 g hrubá mouka  | 50 g máslo  | 50 g mleté mandle  | na obalení:  |  150 g cukr  | těsto:  | 500 g hrubá mouka  | 2 ks vejce  | 250 g Hera  | 1 lžička prášek do pečiva  | 150 g cukr krupice

Postup přípravy receptu Rybízový žmolenkový koláč:

Prosetou mouku smícháme s práškem do pečiva, s cukrem, vejci a pokrájenou herou. Vypracujeme jemné těsto, které zabalené necháme v lednici na 30 minut odležet.

Otrhaný, omytý a okapaný rybíz posypeme cukrem a natřásáním důkladně promícháme.

Žmolenku si připravíme smícháním mouky s cukrem, mandlemi a změklým máslem. Rukama ji důkladně zpracujeme do hrudkovité sypké směsi.

Troubu si předehřejeme na 200°C, na plech dáme pečící papír a přeneseme na něj rozválené těsto na placku. To posypeme rybízem, žmolenkou a pečeme zhruba 30 minut.



Fotky receptu Rybízový žmolenkový koláč:

Rybízový žmolenkový koláč
Rybízový žmolenkový koláč
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Rybízový žmolenkový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !