100 g (50 g na dno formy a 50 g na rozdrobení) piškoty
| 600g žervé
| 2malé jogurty bílé
| 200g cukr moučka
| 350g rybíz
Postup přípravy receptu Rybízový zmrzlináč :
Formu na chlebíček nebo srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií. Na dno poklademe jeden vedle druhého piškoty.
Připravíme si krémovou směs. Smícháme sýr s jogurtem a cukrem. Obereme si bobule z rybízu a zamícháme je do smetanového krému.
Ještě přimícháme trochu rozdrcených piškotů a krém vylijeme do formy.
Mrazíme asi hodinu.
Po vyndání z mrazáku ponoříme formu do horké vody a zmrzlinovou pochoutku vyklopíme na vhodný tác. Odstraníme fólii.
Zmrzlináč můžeme ozdobit kuličkami rybízu, polít rybízovou šťávou nebo dozdobit šlehačkou. Podle toho, co má kdo rád.
Fotky receptu Rybízový zmrzlináč :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!