Použité suroviny receptu Rychlá jitrnicová polévka:
100 g krup
| sůl
| 1,5 l vývaru z vepřového masa
| 2 vetší brambory
| 2 jitrnice
| 4 stroužky česneku
| 1 lžíce majoránky
| 1 lžíce nasekané zelené petrželky
Postup přípravy receptu Rychlá jitrnicová polévka:
Kroupy uvařte v osolené vodě doměkka. Potom je slijte, propláchněte v tekoucí vodě. Do vývaru z vepřového masa vložte oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Přidejte náplň vymačkanou z jitrnic nebo jitrnicový prejt a prolisované česnekové stroužky. Okořeňte lžící majoránky. Vše důkladně rozmíchejte vařečkou a asi 10 minut povařte. Nakonec přidejte uvařené kroupy, nasekanou petrželku a polévku ještě chvíli prohřejte. Podle chuti osolte. Pokud chcete, může být variantou i vařená kořená zelenina.