4 plátky hovězí kýta nebo roštěnka
| na potření: pálivá hořčice
| podle chuti: drcený barevný pepř
| podle chuti: sůl
| podle potřeby: hladká mouka
| na smažení olej
Postup přípravy receptu Rychlé hovězí plátky:
Plátky hovězího masa dostatečně naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, posypeme drceným pepřem čtyř barev. Na jedné straně potřeme pálivou hořčicí.
Na pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany při střední teplotě. Když jsou plátky hotové, stačí pár minut, vyjmeme je stranou a uchováme je v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme trochou vody a přilijeme k masu.
Rychlé hovězí plátky podáváme s vařenými brambory, nejlépe ve slupce, aby si zachovaly co nejvíce vitamínů.
Fotky receptu Rychlé hovězí plátky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!