Použité suroviny receptu Rýžová bramborová polévka :
250 g brambor
| 25 g tuku
| 20 g hladké mouky
| 4 lžíce kořenové zeleniny
| 2 lžíce rýže
| hrst hub
| 1,5 l zeleninového vývaru
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Rýžová bramborová polévka :
Oloupané a rozkrájené brambory vložíme do hrnce společně se zeleninou a houbami a zalijeme vývarem z masa nebo z kostí. Na tuku si připravíme z hladké mouky malé množství jíšky a polévku zahustíme. Pak přidáme opranou a přebranou rýži a dovaříme. Nakonec polévku ochutíme pepřem, dosolíme a přidáme sekanou petrželku. Pozor: polévka dlouhým vařením nebo stáním dost houstne. Olga Šubrtová - Brambory v kuchyni pro štíhlou linii.
Fotky receptu Rýžová bramborová polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!