250 g dlouhozrnné rýže
| 80 g parmazánu
| 80 g strouhanky
| 2 vejce + 1 žloutek
| 3 pórky
| 500 g rajčat
| 2 stroužky česneku
| 50 g másla
| 250 ml vývaru
| 150 g zakysané smetany
| svazek bazalky
| olej
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Rýžové knedlíčky:
Rýži uvaříme doměkka, pak ji smícháme s vejci a žloutkem, parmazánem a strouhankou. Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pórek, nakrájená rajčata, česnek a krátce podusíme.
Bazalku nasekáme a přidáme ji do rýže. Z této hmoty vytvarujeme knedlíčky, které osmažíme na oleji. Do zeleniny přidáme zakysanou smetanu a doděláme omáčku. Tu podáváme s rýžovými knedlíčky.
Fotky receptu Rýžové knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!