Použité suroviny receptu Rýžový nákyp s drůbky a květákem:
200 g rýže parboiled
| 150 g drůbků
| 50 g másla
| 3 vejce
| ½ květáku
| 100 g tvrdého sýra
| muškátový květ
| vývar
| sůl
| máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy receptu Rýžový nákyp s drůbky a květákem:
Drůbky a květák uvaříme doměkka. Rýži zalijeme vývarem z drůbků a uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme se žloutky, přidáme vychladlou rýži a nasekané drůbky. Směs okořeníme trochou muškátového květu a podle chuti dosolíme. Nakonec vmícháme sníh z bílků a drobné růžičky květáku. Vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Na talířích pokrm posypeme strouhaným sýrem.
Fotky receptu Rýžový nákyp s drůbky a květákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!