Použité suroviny receptu Rýžový pudink se šlehačkou:
400 g rýže
| voda
| 1000 g mléko
| 20 g vanilkový cukr
| 10 g sůl
| 100 g moučk. cukr
| 20 g jedlá želatina
| 300 g smetana na šlehání
| 10 g olej
| Na ozdobu:
| 200 g smetana na šlehání
| 20 g moučk. cukr
| 200 g ovocný sirup (červený)
| 100 g voda
Postup přípravy receptu Rýžový pudink se šlehačkou:
Rýži propláchneme, prolijeme vařící vodou, zalijeme mlékem a vaříme doměkka. Do horké uvařené rýže přidáme vanilkový cukr, rýži mírně osolíme, přisladíme moučkovým cukrem a pečlivě do ní zamícháme ve vodě namočenou (nabobtnalou) želatinu, aby se v horké rýži stejnoměrně rozpustila. Rýži s přísadami necháme za občasného promíchání zcela vychladnout. Pak do rýže přidáme půlku dávky tekuté smetany a polovinu dávky ušlehané smetany a lehce promícháme. Směsí naplníme olejem vymazaná porcelánová tvořítka a dáme vychladit do chladničky. Dokonale ztuhlou rýži vyklopíme na talířek, ozdobíme vyšlehanou a moučkovým cukrem ochucenou smetanou, podlijeme rozředěným sirupem a podáváme. Dobrou chuť!
Fotky receptu Rýžový pudink se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!