Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sacher dort se smetanou

fotka Sacher dort se smetanou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Sacher dort se smetanou:

na ozdobu:  | 200 ml smetany ke šlehání  | náplň:  | 300 ml meruňkové marmelády  | 2 PL rumu  | poleva:  | 375 ml cukru  | 185 ml vody  | 170 g kvalitní hořké čokolády  | těsto:  | 125 g polohrubé mouky  | 135 g másla  | 1 lžička vanilkového extraktu  | 150 g cukru moučka  | 6 vajec  | 130 g kvalitní hořké čokolády  | 110 g cukru krupice

Postup přípravy receptu Sacher dort se smetanou:

Připravíme si dortovou formu asi tak 23 cm v průměru, vymažeme jí máslem a vysypeme hrubou moukou. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu. Voda se nesmí vařit, ale musí být dost horká. Po rozpuštění necháme čokoládu za stálého míchání trochu zchladnout.

V míse ušleháme dohladka máslo s moučkovým cukrem. Ušlehané máslo musí být hladké a světlé. Poté zašleháme jeden po druhém oddělené žloutky. Dále rozpuštěnou prochladlou čokoládu a nakonec vanilkový extrakt.

V další čisté míse vytřené citronem ušleháme bílky s krupicovým cukrem. Sníh musí být hezky lesklý a tvořit malé kopečky. Pozor, abychom sníh nepřešlehali. Do připraveného čokoládového těsta střídavě vmícháváme prosátou mouku a sníh. Pracujeme velmi opatrně, aby sníh nesplaskl.

Dokončené těsto nalijeme do připravené formy. Troubu rozpálíme na 200 °C. Dort při této teplotě pečeme asi 20 minut a poté přibližně další půl hodinu při snížené teplotě, asi 150 - 160 °C. Před vyndáním zkontrolujeme píchnutím špejle, zda-li je korpus propečený. Pokud není, ještě ho chvíli necháme dopéct.

Po upečení necháme dortovou formu otevřeme a necháme korpus vychladnout na mřížce. Než korpus vychladne, připravíme si náplň a polevu.

Náplň připravíme svařením marmelády s rumem v malém kastrolku. Marmeládu často mícháme, aby se nepřipálila. Vaříme tak dlouho, dokud marmeláda nezačne tvořit na vařečce lepkavé kapky a nebude chtít odkapávat. Takto připravenou marmeládou potřeme napůl rozkrojený korpus. Poté korpus přiklopíme a potřeme jej seshora a z boku a necháme zaschnout. Pozor, takto připravenou marmeládu je nutné použít teplou a pracovat s ní rychle, aby se nezačala srážet.

Na polevu si připravíme střední kastrolek. Svaříme v něm vodu s cukrem. Přidáme sekanou čokoládu a snížíme teplotu. Dáváme pozor, aby se čokoláda nechytala na stěnách kastrolku. Takto polevu vaříme asi 10 minut, dokud lehce nezhoustne. Připravená poleva se zdá řídká, ale po vychladnutí krásně ztuhne. Pokud si nejsme jistí, zda-li jsme polevu správně svařili, můžeme ji vyzkoušet tak, že jí trošku kápneme na talíř a vyzkoušíme, jestli ztuhne. Pokud ne, ještě ji povaříme.

Takto připravenou polevu lijeme na připravený korpus předem pomazaný připravenou marmeládou. Nejlépe je dobré korpus položit na plech, aby se dala steklá poleva dále použít, např. polití zmrzliny nebo pro přípravu horké čokolády. Komu se nechce s polevou připravovat, může zakoupit hotovou polevu v obchodě. Osobně jsem však pro přípravu polevy čerstvé.

Sacher dort dáme vychladnout do chladničky. Hotový sacher dort podáváme nakrájený na dílky a vedle na talířek dáme trochu ušlehané smetany.


Fotky receptu Sacher dort se smetanou:

Sacher dort se smetanou
Sacher dort se smetanou
Sacher dort se smetanou
Fotky vložil: MichelePrg,alenatoni,hanina51 
Hodnocení receptu Sacher dort se smetanou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !