špetka šafránu
| 6 lžic teplé vody
| 100 g krupicového cukru
| 170 ml vody
| 70 ml dezertního vína
| špetka sušeného zázvoru
| 1 badyán
| proužek pomerančové kůry
| 4 oloupané hrušky
| na ozdobu mascarpone nebo šlehačka
Postup přípravy receptu Šafránové hrušky:
Větší špetku šafránu necháme hodinu louhovat v 6 lžících teplé vody. Krupicový cukr zahřejeme v 170 ml vody s vínem, a špetkou zázvoru v kastrůlku a 3-4 minuty vaříme. Přidáme badyán a pomerančovou kůru. Snížíme teplotu a do tekutiny dáme oloupané hrušky (stopku necháme, jádřince vykrojíme). Zakryjeme a za občasného obracení půl hodiny dusíme. Přesuneme do misky, odvar scedíme k šafránu a přelijeme přes hrušky. Podáváme vychlazené, s mascarpone nebo šlehačkou.
Fotky receptu Šafránové hrušky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!