Použité suroviny receptu Šafránové rizoto z Lombardie:
1 cibule
| 3 lžíce másla
| 2 lžíce olivového oleje
| 400 g kulatozrnné rýže
| 80 g strouhaného parmazánu
| 1 l masového vývaru
| několik šafránových blizen
Postup přípravy receptu Šafránové rizoto z Lombardie:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a olivový olej. Na horkém tuku zesklovatíme cibuli. Přidáme rýži a dusíme ji 15 - 18 min. až zesklovatí. Postupně po sběračkách přiléváme masový vývar a neustále mícháme. Zároveň s vývarem přidáváme také trošičku šafránu. Rýži výrazně osolíme a opepříme a vmícháme polovinu strouhaného parmazánu, který jsme utřeli se zbylým máslem. Šafránové rizoto přeložíme do mísy a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Nakonec můžeme pokrm ozdobit omytými lístky bazalky.
Fotky receptu Šafránové rizoto z Lombardie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!