Použité suroviny receptu Šafránovo-kokosové bonbóny:
50 g strouhaného kokosu
| 10 g kokosu na ozdobení
| 5 lžic smetany ke šlehání
| 1 lžička šafránu
| 250 g bílé čokolády /s vysokým obsahem kakaového másla/
| 20 g másla
| 1 lžíce rumu
| 1 lžíce vřící vody
Postup přípravy receptu Šafránovo-kokosové bonbóny:
Kokos krátce opražíme na mírně rozehřáté pánvičce. Smetanu se šafránem provaříme a při mírné teplotě v ní roztopíme čokoládu. Odstavíme a přidáme máslo. Přilijeme rum, vodu a přidáme opražený kokos. Kokosovou hmotu necháme za občasného míchání vychladnout. Pomocí zdobičky nastříkáme kopečky do papírových košíčků. Každou kopku posypeme trochou zbylého kokosu. Dáme do chladu.
Fotky receptu Šafránovo-kokosové bonbóny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!