Použité suroviny receptu Salát s bešamelovou omáčkou:
hlávka listového salátu
| 4 uvařená vejce do poloměkka
| snítky tymiánu
| kvítky macešky trojbarevné na ozdobení
| NA OMÁČKU:
| 50 g másla
| 40 g hladké mouky
| 200 ml sladké smetany
| 100 g nastrouhaného parmazánu
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Salát s bešamelovou omáčkou:
Lístky salátu omyjte a osušte. Natrhejte je na menší kousky a rozdělte do 4 misek.
Omáčka: V kastrůlku na středním ohni rozpusťte máslo. Když začne pěnit, vsypejte mouku a důkladně promíchejte, aby vznikla hladká jíška. Sejměte ze sporáku a mimo oheň vlijte za stálého míchání studenou smetanu. Vraťte na sporák a do vzniklé omáčky vmíchejte sýr. Pokud je to nutné, osolte a okořeňte, nechte trochu prochladnout a vlažnou omáčkou přelijte salát. Navrch položte vejce, ozdobte bylinkou a kvítky.
Fotky receptu Salát s bešamelovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!