Použité suroviny receptu Salát s drůbežími játry a jablky:
150 g mražených malin
| 1 hlávka listového salátu
| dle chuti: trochu řeřichy
| 1 šalotka
| 2 středně velká nakyslá jablka
| 500 g drůbežích jater
| 2 lžíce másla
| 3 lžíce portského vína
| 3 lžíce malinového octa
| dle chuti: sůl, čerstvě mletý čemý pepř
Postup přípravy receptu Salát s drůbežími játry a jablky:
Rozmrazíme maliny. Očistíme listový salát a potrháme ho na menší kousky. Přebranou řeřichu omyjeme a osušíme. Vše rozdělíme na čtyři talíře.
Nasekáme oloupanou šalotku. Z omytých jablek odstraníme jádřince a napříč nakrájíme na plátky. Omyjeme a osušíme játra. Opékáme 5 až 6 min. na středně rozehřátém másle. Vyjmeme a uchováme horké. Na uvolněné pánvi podusíme šalotku. Přidáme jablka a krátce opečeme. Podlijeme portským vínem a octem. Osolíme a opepříme. Játra a jablka upravíme na salát. Přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Salát s drůbežími játry a jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!