Použité suroviny receptu Salát s opečeným chřestem:
8 lžic olivového oleje
| 500 g chřestu
| 125 g rokety nebo jiných zelených listů
| 2 ks jarní cibulky
| 2 lžíce estragonového octa
| z 1 citronu citronu kůra
| trocha Plnotučná hořčice
| špetka cukru
| 1 lžíce estragonové natě
| špetka soli
| špetka pepře
| různé - dle chuti bylinky
Postup přípravy receptu Salát s opečeným chřestem:
Na zálivku smícháme ocet, strouhanou citronovou kůru, Plnotučnou hořčici, cukr a sekanou estragonovou nať. Pak postupně všleháme 5 lžic Olivového oleje. Podle chuti osolíme a opepříme. Na 3 lžících zbylého Olivového oleje opečeme chřest. Opékáme asi 5 minut - během nich ho několikrát otočíme.
Pak ho dáme do servírovací mísy a posypeme trochu solí a pepřem. Přelijeme zálivkou, jemně promícháme a necháme chvíli chladnout. Pak na Salát s opečeným chřestem naaranžujeme roketu, sekané cibulky, bylinky a proužky citronové kůry.
Fotky receptu Salát s opečeným chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!