Vložil: | Jennynka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát z rukoly a křepelčích stehýnek s pomerančovo zázvorovým dresinkem :
3 ks křepelčích stehýnek
| 1 půl ks křepelčích vajíček
| 1 lžíce nakládaného růžového zázvoru
| 1 žíce pomerančových dílků
| 1 lžíce červené řeřichy
| hrst ředkvičkových klíčků
| 80 g rukoly
| 0,5 dcl pomerančového džusu
| 3 ks chipsů z tmavého toustového chleba
| 1 lžíce rostlinného oleje na smažení
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Salát z rukoly a křepelčích stehýnek s pomerančovo zázvorovým dresinkem :
Očištěná a částečně vykostěná křepelčí stehýnka osolíme a opepříme; sbalíme a sepneme špejlí, aby držela tvar. Orestujeme ze všech stran na rozpáleném rostlinném oleji a pak pečeme v grilu asi 9 minut při teplotě 180 stupňů.
Mezitím si připravíme dresink: do rendlíku vložíme nakládaný zázvor i se šťávou, pomerančové dílky a pomerančový džus. Vše pozvolna vaříme asi 30 až 40 minut až do zhoustnutí. Hotový dresink můžeme zchladit v lednici nebo ho necháme jen tak vychladnout.
Zbývá ještě připravit salát: smícháme červenou řeřichu, klíčky ředkviček a rukolu.
Pak uvaříme křepelčí vajíčka - natvrdo se vaří asi 3 minuty - oloupeme je a rozkrájíme na půlky.
Na závěr si vyrobíme chlebové chipsy, které získáme tak, že dáme zmrazit plátky tmavého toustového chleba a z nich nakrájíme co nejtenčí krajíčky.
Vrstvy salátu prokládáme chlebovými chipsy. Kolem nalijeme dresink, ze kterého vybereme pár plátků pomerančů na ozdobu, přidáme ředkvičkové klíčky, na které poklademe vždy půlku vajíčka a samozřejmě pečená křepelčí stehýnka.
Fotky receptu Salát z rukoly a křepelčích stehýnek s pomerančovo zázvorovým dresinkem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!