Použité suroviny receptu Zeleninový salát s grilovaným kuřecím a jogurtovým přelivem:
500 g kuřecích prsou
| grilovací koření
| olivový olej
| 1 salátová okurka
| 4 různě barevné papriky
| 250 g cherry rajčat
| půl hlávky ledového salátu
| 1 balení zelených oliv
| 4 stroužky česneku
| //Dresink:
| 3 bílé Activie
| 1-2 lžičky oregana
| několik lístků čerstvé bazalky
| sůl, bílý pepř
| olivový olej
Postup přípravy receptu Zeleninový salát s grilovaným kuřecím a jogurtovým přelivem:
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, vetřeme do nich grilovací koření a púromícháme s olivovým olejem. Necháme pár hodin odležet. Potom podle potřeby dosolíme (někdy je sůl součástí gril. koření!) Vložíme je do pekáčku vyloženého pečícím papírem a neprve pečeme při 250°C a ke konci pustíme gril a kousky masa dogrilujeme dozlatova.
Zeleninu nakrájíme na kostičky, salát natrháme na kousky, olivy a rajčata překrojíme napůl a rozložíme na talíř. Posypeme drceným česnekem, zakapeme olivovým olejem a podáváme hotovým masem a s dresinkem:
V Activii rozmícháme bvylinky (bazalku nekrájíme, ale trháme!) a dochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Zeleninový salát s grilovaným kuřecím a jogurtovým přelivem: