Použité suroviny receptu Samžený hermelín s ovocnou omáčkou:
480 g hermelín
| 500 g jahody
| 250 g rebarbora
| 100 g rybízová šťáva
| 100 g víno bílé
| 30 g ocet vinný
| 15 g pepř zelený
| 10 g solamyl
| 30 g mouka hl.
| 2 vejce
| 50 g strouhanka
| 250 g olej
| 20 g sůl
| 20 g cukr krystal
| 3 g pepř bílý
| hlávk. salát
Postup přípravy receptu Samžený hermelín s ovocnou omáčkou:
V kastrolu svaříme rybízovou šťávu s vínem a octem. Přidáme
rebarboru pokrájenou na asi 2 cm dlouhé kousky, kuličky zeleného
pepře a na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Přilijeme solamyl,
který jsme rozmíchali v trošce vody a nakonec vhodíme půlky
jahod. Osolíme, opepříme a podle chuti osladíme. Mezitím obalíme
půlky hermelínu v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme po obou
stranách asi 3 minuty. Na talíře rozložíme listy salátu, položíme
smažený sýr a přelijeme omáčkou. Ozdobíme několika jahodami.
Fotky receptu Samžený hermelín s ovocnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!