Školní rok a školní prázdniny v roce 2019/2020Školní rok a školní prázdniny v roce 2019/2020 Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 22.09. 2019
Dnes má svátek Darina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Šarlota bez pečení

fotka Šarlota bez pečení
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 155 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Šarlota bez pečení:

200 g cukrářských piškotů  | Na cukrový sirup:  | 40 g krupicového cukru  | 50 ml vody  | NA KRÉM  | 250 g žervé nebo krémového sýra Kiri  | 200 g jemného tvarohu nebo lučiny  | 100 g krupicového cukru  | 50 g jahod, nakrájených na kousky  | 7 g želatiny (plátky)  | 30 ml hotového jahodového nebo malinového sirupu  | 200 ml smetany  | NA OZDOBU  | po hrsti malin a jahod  | několik lístků čerstvé máty nebo meduňky

Postup přípravy receptu Šarlota bez pečení:

1. Na sirup svařte cukr s vodou, až se cukr rozpustí. Takto připravený sirup nechte vychladnout. Kulatou formu s vyššími okraji vyložte piškoty a jejich vnitřní stranu potřete polovinou vychladlého cukrového sirupu.
2. Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte žervé s tvarohem, cukrem, jahodami a malinovým sirupem. Smetanu ušlehejte, ale nemusí být úplně tuhá. (,Špičky‘ šlehačky se po zvednutí metly mírně ohýbají.)
3. Změklou želatinu vymačkejte, a pokud je ještě hrudkovitá, přelijte ji trochou horké vody a po vychladnutí znovu vymačkejte; pak ji vetřete do sladkého tvarohu spolu se smetanou.
4. Polovinu tvarohového krému navršte do piškotového věnečku, poklaďte polovinou malin a zbytkem krému. Navrch naklaďte zbytek piškotů, potřených z vnitřní strany zbylým cukrovým sirupem.
5. Formu vložte alespoň na dvě hodiny do chladničky. Před vyklopením ponořte spodek formy na chvilku do horké vody. Ozdobte jahodami, malinami a voňavými lístky.


Fotky receptu Šarlota bez pečení:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Šarlota bez pečení
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !