Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 18.11. 2019
Dnes má svátek Romana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Schaffhausenský jablkový koláč

fotka Schaffhausenský jablkový koláč
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Schaffhausenský jablkový koláč:

250 g hladké mouky  | 1 lžička soli  | 125 g másla  | 2 lžíce vody  | 100 g mandlí  | 750 g jablek  | št'áva z 1 citronu  | 50 g másla  | 1 lžíce cukru  | trochu skořice  |  KRÉM:  | 50 g másla  | 1 lžička škrobové moučky  | 0, 5 l smetany  | 2 lžíce cukru  | 1 lžíce vanilkového cukru  | 2 vejce  | 1 žloutek

Postup přípravy receptu Schaffhausenský jablkový koláč:

1. Mouku se solí prosijeme na vál, přidáme nakrájené máslo a uděláme drobenku. Postupně přiléváme vodu a vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v chladu. Těsto vyválíme a dáme do vymazané dortové formy o průměru 24 cm, posypeme ho oloupanými, nastrouhanými mandlemi a oloupanými na plátky nakrájenými jablky, promíchanými s citrónovou šťávou. Nakonec vše pokapeme rozpuštěným máslem. Koláč zapečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při 180 °C, potom na něj nasypeme cukr se skořicí a pečeme dalších 10 minut. Když jsou jablka skoro měkká, přidáme krém.
2. Příprava krému: Do rozpuštěného másla vmícháme škrobovou moučku, zalijeme smetanou, dobře promícháme, ale nevaříme. Zvlášť utřeme do pěny vejce s cukrem a vanilkovým cukrem a postupně vmícháme máslovou směs. Krém nalijeme na koláč a pečeme dalších 15 minut. Téměř tuhý krém posypeme cukrem, pokapeme rozpuštěným máslem a vsuneme ještě na chvíli do trouby, aby cukr mírně zkaramelizoval. Podáváme vlažný.


Fotky receptu Schaffhausenský jablkový koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Schaffhausenský jablkový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !